Cuma, Şubat 19

Biz annemle konsere gittik.

Tabiiki geç kaldık. Konser başlamış, kapılar kapanmıştı ama içeriye girmeyi başardık. Konser salonuna çıkarken annemin topuklu ayakkabılarının sesi neredeyse sahnedekilerin sesini bastırıyordu. neyseki çabuk farkedip parmak uçlarına basmaya başladı. Heyecanlıydı, hem ilk klasik müzik konserini dinleyecekti hem de sahnede Buse vardı! Demek istediğim, idealist bir akademisyenin; sayın Doç. Dr. Esra Gül Atalay'ın önderliğinde ve onun öğrencilerinden oluşan Anadolu Kontrbas Orkestrası İstanbul'daki ilk konserine heyecanla hazırlanırlarken, anneminde onlardan aşağı kalır yanı yoktu...

Konser Vivaldi 4 Mevsim'den Allegro'yla başlamıştı. Sahnedeki enerji salona girdiğiniz anda hissediliyordu. Bunun sırrı -en azından benim hissettiğim- herşeyden önce müzisyenlerin arasındaki uyum, sevgi, samimiyet, sonrasında ise işlerini yapar gibi değil de -seyirciye de geçirdikleri- çok ciddi bir keyifle çalmalarındaydı.

Orkestranın birinci solo kontrbasçısı Esra Gül Atalay dediğim gibi orkestranın kurucusu ve tüm orkestra üyelerinin hocası. İkinci solo kontrbas ise Esra Hanım'ın ilk öğrencilerinden olan Hacer Özlü. Orkestranın diğer üyeleri: Sinem Buse Ünlüoğlu, Pelin Atay, Ömür Savaş Unç, Deniz Yurdakul, Orhan Mert Keser, Burak Koçak.

Şu an 8 kişiyle yola çıkan ve Türkiye'nin ilk kontrbas orkestrası olma özelliğini taşıyan ekip, önümüzdeki yıllarda yaklaşık 30 kişilik bir orkestra olmayı hedefliyor.


Klasik batı, jazz ve tango parçalardan oluşan konser programı şöyleydi:
Antonio Vivaldi: Dört Mevsim’den Allegro, Samuel Barber: Adagio, Georges Bizet: Carmen’den Prelude (Düz: Stefan Schafer), Gabriel Fauré: Pavanne, Niccolo Paganini: Moses Fantasia (Düz: Klaus Trumpf), M. Gaydos: Contrabasslied, Michael Norris: Bass Motive 3, Stefan Schafer: Fancy Basses’ten Banner ve konser sonrası alkışlarımıza dayanamayıp bir Astor Piazolla çaldılar ki takdire şayandı... Libertango'nun solo partlarında parmakları kontrbasının üzerinde kayan Esra Hanım çalgısıyla beraber uçacak sanmadım değil. Libertango uyarlaması gerçekten başarılı ve alışılmışın dışındaydı, keyif verdi. Bunun hemen ardından son bir parça daha istedik ki bu parçada gerçekten şov yaptılar diyebilirim. Kontrbaslarına spin attırdıkları sırada salondan "ooo" sesleri yükseldi.



Paganini'nin Moses Fantasia'sı, Morris'in Bass Motive'ini bulamadım. Ancak güzel birşey oldu ve Esra Atalay'ın da içinde bulunduğu üç kontrbasın Bass Motive performansını buldum:)





Borusan Müzik Evi'nin samimi atmosferinde, gerek müzikal, gerek görsel anlamda gerçekten çok keyifli bir konser dinledik. Konser arasında ve sonrasında annem defalarca bundan sonra benimle her konsere geleceğini söyledi:)

Böyle bir konsere anne, baba, kardeş ve sevgiliyle gitmek, sahnede sevdiklerini dinlemek, dahası konserde güzel dostlarla karşılaşmak şahaneydi.
Güzel insanlarla birlikte, nice keyifli konserlere.

Anadolu Kontrbas Orkestrası Facebook Grubu

Hiç yorum yok: